Лечение на стафилококова инфекция

Автор: Здравеопазване
Дата: 09.09.2010
Коментари: 1 Коментар »

За всяка болка има билка, за всяка болест има лек а за всеки болен се намира лекар, важното е човека носещ облекчение за  твоето страдание и знаещ лечението на твоето заболяване да дойде в определения момент и на точното място.

Стафилококи

Стафилококи

Тази история е написана по действителен случай и описва дългогодишното търсене на лечение на една изключително коварна болест – остеомиелит - причинен от стафилококова инфекция.  Болната Стояна Николова Гавазова държеше много тази публикация да излезе на бял свят защото най-вероятно има и много други страдащи като нея и търсещи изход от изключително коварното заболяване – стофилококова инфекция. За тази жива история на човешкото страдание не ми се използват клишета, но в случая е изключително подходяща народната мъдрост

По-добре късно да намериш лечение отколкото въобще да нe го намериш.

Историята започва най-невинно през далечната 1956г. с едно порязване със замърсено стъкло на левия крак. За качеството на медицинското обслужване тогава не ми се говори, щом са позволили да се възпали загнои и така да се превърне в източник на 35 годишно безсмислено страдание. Следва ампутация на 1 и после 2 ри пръст.  За страничен човек изглежда, че загубата не е голяма, но само страдащия знае какво е чувството. Следва лечение с антибиотици, но инфекцията трайно се е настанила и след три – четири години опити да се спре инфекцията се стига до диагнозата остеомиелит - причинен от стафилококова инфекция.  От тогава започват истинските страдания и обикалянето по болници и лекари в опити да се намери решение и лечение на заболяването.

Познатото по това време, а и днес, лечение на стафилококите е лечение с антибиотици, но то дава само временни резултати и не лекува напълно пациента, а само временно подтиска развитието на стафилококовата инфекция.  Правят се посявки следва или консервативно лечение с антибиотици или оперативно – когато лечението с антибиотици не дава резултат. Никого не обвиняваме – така са знаели така са лекували, все пак е по-добре да дадеш временно облекчение на страданието на болния отколкото никакво. И така в продължение на 35 години постепенна ампутация на всички пръсти на левия крак до момента до който не прозвучава страшната за който и да било човек ампутация на ляво ходило. Тази диагноза ни стряска и започва трескавото търсене на ново лекарство за лечение на стафилококова инфекция. След като си обиколил стотици кабинети в търсене на лекарство ти се примиряваш и не вярваш, че вече може да ти се помогне.

Точно тогава се запознаваме с д-р Петрова – весел усмихнат човек практикуваща професията си в скромен кабинет по нищо не издаващ, че точно тя от 25 години лекува и разпространява ваксина АНАСТА разработена и предназначена за лечение на стафилококови инфекции. Тя се усмихва и ни казва, че това заболяване е лечимо, и че случаят е един от сравнително леките, защото са неописуеми страданията и пораженията, които причиняват стафилококите в напреднал стадий на болестта. За това свидетелстват многото снимки и писма на излекувани и благодарни пациенти както и снимки на пациенти с гнойни инфекции и болни преди, а здрави днес. Както ни каза д-р Петрова така и стана цялото лечение струваше пренебрежимо малко на фона на строшените преди това средства. За болната последваха много години безгрижен живот защото инфекцията беше спряна и ампутацията отложена, а стафилококите сведени до минимума позволен за един здрав човешки организъм.

През целия период на лечението пациентката се обръщаше към д-р Петрова с думите на благодарност изразяващи всичко което може да бъде изказано с думи – „моята Спасителка“, защото не позволи да и ампутират крака. Това е на кратко една истинска история за едно преживяно страдание и опит да се благодари на човек, макар че точно тук човек осъзнава колко е беден езика ни, защото не намираш подходящите думи с които можеш да изразиш благодарността си към човека излекувал те от упорита болест която си носил 35 години.

Така че ако страдате от стафилококова инфекция не се обезкуражавайте, ваксина и лечение вече има открити просто трябва да се доверите на лекар практикуващ лечението на тази коварна болест вече в продължение на 25 години. Здравеопазването не трябва да се превлъща в арена на търговско съревнование защото залогът е човешки живот. Там решенията трябва да се вземат от най-компетентните специалисти, защото място за грешки няма.

За никой не е тайна, че зад съвременната фармацевтика и производството на медикаменти стоят икономически интереси за които търговията е от първостепенно значение, а ефекта от лечението на пациента остава на заден план. Това са съвременните търговци в храма на човешкото страдание. Не всички са такива разбира се те дори са само единици, но петнят името на здравния работник и на здравеопазването ни като цяло. За повечето лекари обаче лечението на пациента е от първостепенно значение, а се задоволяват със скромно дори символично заплащане. Точно за тях ми се искаше да поговорим днес защото те са много скромни и едва ли някой от тях би говорил за себе си, ако не го направи друг вместо тях.  Ако тази публикация помогне за лечението на поне един болен, то тя изпълнила своето предназначение и не е била написана напразно.

Както е казал Христос „по плодовете ще ги познаеш“. Щом носиш облекчение на страдащия,  даваш вода на жадния и хляб на гладния ти си от полза за цялото човечество.

Дай боже повече лекари и по-малко търговци в храма на българското здравеопазване.

Полезни връзки към Фирми предлагащи Медицина и Здравеопазване!

***Стани автор, разбери как..***

Етикети: , , ,

Посещения: 17 503

Един коментар по “Лечение на стафилококова инфекция”

  1. total_222 казва:

    Здравейте! Аз също имам такъв проблем, но при мен се получи от счупване на бедрената кост при катастрофа. Заразиха ме със стафилококовата инфекция в болницата през 2009 г., когато ми правиха първата операция и от тогава до ден днешен не мога да се справя с проблема. Пила съм над 10 различни антибиотика, но само временно тушират нещата и отново се отваря. Миналата година ходих на хомеопат, изписа ми някакви капки и фистулата се затвори и до преди седмица нямах никакви проблеми. Преди седмица обаче се подхлъзнах на мокрия теракот и паднах. Доста сериозно си ударих крака, боля ме няколко дни, но слава богу нямаше счупване. От два дни мястото където беше последната ми фистула се зачерви и започна да се подува. Предполагам, че отново ще се отвори. Според вас дали отново ще е стафилококова инфекция и дали мога и аз да използвам тази ваксина? От къде мога да я закупя? Благодаря Ви предварително.

Вашият коментар

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.